The Biggest Little Farm

6 februari 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen ze. Ik brak afgelopen week mijn teen, gewoon bij het stoten tegen het bed. En nu zit ik dus al een halve week op de bank. Er wordt goed voor me gezorgd, gelukkig. Dank, lieve mensen om mij heen! En ik verveel me ook niet. Zo keek ik de prachtige film ‘The Biggest Little Farm’ – een aanrader!

Vorige blog ging over duurzame verhalen, dit is er zo eentje. Een echtpaar dat een hond belooft dat hij nooit meer naar een ander gezin hoeft. En omdat het dier in het appartement voor geluidsoverlast zorgt, besluiten ze te verhuizen. De droom van John en Molly wordt met behulp van investeerders uit de grond gestampt. Kurkdroge grond in Californië welteverstaan. Ze bouwen een boerderij op in harmonie met de natuur. Niet geheel zonder slag of stoot.

Ik vond het zo mooi om te zien hoe twee mensen met een haast onmogelijk plan uiteindelijk zoiets groots en moois neerzetten, tegen (bijna) alle adviezen en het huidige idee van boeren in. Groots, maar divers. Waar zelfs wilde coyotes niet meer als vijand worden gezien. Waar de eenden de slakkenplaag bestrijden en lieveheersbeestjes de bladluizen. Apricot Lane Farms, het verhaal dat laat zien dat de schepping zo wonderlijk goed in elkaar steekt en wij daar als mensen heel voorzichtig mee om moeten gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Apricot Lane Farms (@apricotlanefarms) op

Het duurt zeven, acht jaar voordat er een redelijke harmonie is. Jaren vol teleurstellingen, jaren waarin er constant problemen opgelost moeten worden en het moeilijk is om het ritme van de natuur te begrijpen en te leren volgen. Maar het is mogelijk. En dat vind ik enorm hoopgevend en inspirerend.
Wat we nodig hebben is mensen met dromen. En kennis. Niet van economische winstgevende modellen, maar van de natuur. En liefde. En helpende handen. En oke, ook heel veel geld. Maar dan heb je ook wat.

Voor hen die na de film willen weten hoe het nu gaat; neem een kijkje op hun site of volg hen op bijvoorbeeld instagram twitter en facebook. Niet geheel onbelangrijk; prachtige beelden. Laat je me weten wat jij ervan vindt? #ikbensam

Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.

Meer inspiratie?

Waarom zou iedereen zeewier moeten eten? Hoe slaap ik milieuvriendelijk? Wat zijn de grootste energievreters in mijn huis? Laat je inspireren door onze bloggers die alles met je delen over hún happy sustainable lifestyle!